A megtisztított pulykamellfilét hosszában bevágjuk, szétnyitjuk, és kissé kiklopfoljuk. A közepére tesszük a meghámozott kolbászt, és szorosan feltekerjük a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd 2,5 cm széles karikákra felszeljük, és hármasával a vízbe áztatott fanyársakra tűzzük azokat. A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket az olívaolajjal, és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
A mártáshoz eltávolítjuk a kenyér héját, felkockázzuk, és aprítógépbe tesszük a megtisztított, felaprított zöld- és fokhagymával, továbbá 1 evőkanál kivételével a meghámozott, kisebb darabokra vágott uborkával. Hozzáadjuk az 1 db, megmosott, kimagozott, feldarabolt paprikát, a paradicsompürét, 2-3 evőkanál vizet, és az egészet simára dolgozzuk.
A másik, kimagozott paprikát apró kockákra vágjuk a megmosott paradicsommal együtt. Ezeket a mártásba forgatjuk a maradék uborkával együtt és sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk az olívaolajjal. Ezt a pulykanyársak mellé kínáljuk.
2022.04.27.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.