A quinoát egy szűrőben mossuk meg alaposan - addig amíg a víz szép áttetsző nem lesz - majd csöpögtessük le.
Tegyünk fel egy edényt a tűzre, majd öntsük bele a lecsöpögtetett quinoát, és szárazon pirítsuk meg egy picit, majd öntsük fel 2,5-szeres mennyiségű forró vízzel. Tegyük a vízbe a kurkumát és a sót, ízlés szerint.
Forraljuk fel, és takarékon lefedve főzzük, amíg a víz el nem párolog róla (kb. 25 perc). Néha nézzünk rá, és ha elfőtt a víz, de még nem puha a quinoa, akkor öntsünk hozzá egy keveset.
Amíg a quinoa elkészül, pucoljuk meg a répákat és vágjuk karikára, a brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg.
Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd, ha felmelegedett tegyük bele a római köményt, majd, amikor picit megpirult, a koriandert. Adjuk hozzá a répákat, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy a répa elkezdjen puhulni, majd tegyük hozzá a brokkolit is és pirítsuk meg - ha szükséges, egy kevés vizet tehetünk még hozzá, hogy mindkét zöldség megfelelően puha legyen. A végén adjuk hozzá a petrezselymet, a sót, a borsot és forgassuk össze.
Megjegyzés
A quinoa nagyon ízletes, könnyű elkészíteni, kellemes íze, nagyon sokféle fűszerezéssel harmonizál. Ráadásul, még gluténmentes is. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.