Elkészítés: A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök 1 darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chiliparikát és az aprított petrezselymet, összekeverem.
A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, majd a chiliszósszal. Adok rá s alá olívaolajat, beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.
Tálaláskor a tényérra rakok egy gombát meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig - a hasonló étkek esetében - most is vörösborral kísérem le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.