A harcsafilék bőrét bundázás előtt lehúzzuk, majd sózzuk minden oldalát, és 1–2 órára hűtőbe tesszük.
A szikkadt kovászoskenyér-darabokat robotgépbe tesszük, és fokozatosan őröljük úgy, hogy közben citromhéjat reszelünk hozzá. Nem kell nagyon finomra őrölni.
A lisztbe kevés őrölt borsot keverünk, megforgatjuk benne a filét, majd felvert tojásba, végül a citromhéjas morzsába mártjuk (jól nyomkodjuk rá!). Bő, forró olajban, amihez vajat is adagolunk sütés közben, kisütjük, és papírtörlőre szedjük. Sütés csak tálalás előtt!
A paprikamártáshoz a megmosott, kicsumázott paprikát apró kockára vágjuk és a vajon elkezdjük párolni. Amikor már puhul, hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és tovább dinszteljük. Pár perc után felengedjük a borral, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a bor felére visszaforr – mártás sűrűségű lesz. Citromlével még ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.