A zsírt feltesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük. A kockára vágott hagymát a hátramaradt zsíron megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával majd rárakjuk a savanyú káposztát, és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Köménymaggal és babérlevéllel ízesírjük. Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
Amíg fő a káposzta addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, megborsozzuk, 1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel és kaporral tálaljuk, melléhalmozzuk a sült szalonnát.
Két kedvencem a savanyú káposzta és a hal.Gondoltam egy merészet és össze házasítottam őket és egy fantasztikus ízharmónia lett az eredmény!Igazi karácsonyí
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.