A zsírt elkezdjük melegíteni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félretesszük.
A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát, elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítjük köménymaggal és babérlevéllel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Meleg tejföllel, kaporral tálaljuk és a sült szalonnával.
Nagyon szeretjük a halat és a savanyú káposztát is. Támadt egy ötletem, mi lenne, ha ezt a két kedvencet összeházasítanám. Amolyan székelykáposzta módra. Nagyon finom lett, jó ötlet volt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.