A sziruphoz a cukrot és a vizet összemelegítjük. Amikor a cukor feloldódott, hozzáadjuk a felaprított rebarabarát, és alacsony lángon kb. 5 percig főzzük, hogy a rebarbara ne essen szét, de megpuhuljon. Élénkebb szín eléréséhez adunk hozzá 3-5 szem fekete szedret, és azzal együtt forraljuk. Leszűrjük és lehűtjük.
Egy shakerben jól összerázzuk a vodkát és a szirupot 1-2 jégkockával. Egy kisebb kancsóban habverővel összekeverjük a likőrt és a limonádét pár szem jégkockával.
A rebarbarás vodkát átszűrjük, 4 behűtött koktélos pohárba öntjük. A likőrös keveréket a koktél tetejére csorgatjuk egy kanállal adagolva, úgy hogy külön réteget képezzen a pohárban. Rebarbaraszalagokkal díszítjük.
Megjegyzés
A rebarbarás vodkához tojáslikőr helyett adhatunk 1 tk rebarbarás-epres likőrt. Különleges, ízletes, kissé erős koktél, ezért fogyasszuk óvatosan. Színezhetjük még grenadinsziruppal vagy bodzabogyó levével is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.