A kockára vágott rebarbarát összekeverjük a 3 dkg cukorral, és állni hagyjuk.
A sütőt 180°C-ra /légkeverésesnél 160 °C / előmelegítjük, és a muffin tepsi mélyedéseibe papír kosárkákat rakunk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőportés a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a langyos vajat.
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a lecsepegtetett rebarbara kockákat. A forma mélyedéseit megtöltjük a kissé sűrű masszával, a sütőben /középen/ kb. 20-30 percig sütjük.
Sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Díszíthetjük keményre vert tejszínhabbal, eperrel vagy rebarbara kockával, ízesíthetjük likőrrel, eperszörppel.
A keményre vert tejszínhabot tegyük csillagcsöves nyomózsákba, adjunk hozzá kevés likőrt, vagy .szörpöt, kissé oszlassuk el, és így nyomjuk a mintát. A tészta lefagyasztható, fogyasztás előtt kb. fél órával vegyük ki. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá cukor vagy csoki mázat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.