Béleljünk, és zsírozzunk ki egy 21 cm-es lecsatolható oldalú tortaformát!
Keverjük össze a cukrot, mandulát, zsemlemorzsát, reszelt citrom-, és narancshéjat és a sütőport!
Egy külön edényben verjük fel a tojást az olajjal, majd keverjük össze a fenti cukros-mandulás masszával!
Öntsük a keveréket a tortaformába, és helyezzük a hideg sütőbe! (Ezen a ponton készítsük el a szirupot.)
Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és 40-45 percig süssük a tortát, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki a tésztából!
5 percig hagyjuk a tortát a sütőformában hűlni, majd borítsuk egy tányérra!
Amíg még meleg a torta, szurkáljuk meg több helyen fogpiszkálóval, és öntsünk rá a szirupból!
Várjuk meg, míg a sütemény magába szívja az első adag szirupot, majd folytassuk a szirup rákanalazását, amíg az összeset beitta a torta!
A szirup elkészítése: A narancsvirágvíz kivételével öntsük az összes hozzávalót egy lábasba! Fokozatosan forraljuk fel a szirupot, közben finoman kevergessük, hogy a folyadék besűrűsödjön! Ekkor öntsük hozzá a narancsvirágvizet!
A szirupot tegyük félre, amíg elkészül a torta. A tálaláshoz szitáljunk porcukrot a süteményre, és görög joghurttal vagy tejszínhabbal és gyümölcsökkel kínáljuk!
Fotó és foodstyling: Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiája
Minden hétköznap 16:00-tól a Food Network tévécsatornán!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.