Béleljünk, és zsírozzunk ki egy 21 cm-es lecsatolható oldalú tortaformát!
Keverjük össze a cukrot, mandulát, zsemlemorzsát, reszelt citrom-, és narancshéjat és a sütőport!
Egy külön edényben verjük fel a tojást az olajjal, majd keverjük össze a fenti cukros-mandulás masszával!
Öntsük a keveréket a tortaformába, és helyezzük a hideg sütőbe! (Ezen a ponton készítsük el a szirupot.)
Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra, és 40-45 percig süssük a tortát, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán húzható ki a tésztából!
5 percig hagyjuk a tortát a sütőformában hűlni, majd borítsuk egy tányérra!
Amíg még meleg a torta, szurkáljuk meg több helyen fogpiszkálóval, és öntsünk rá a szirupból!
Várjuk meg, míg a sütemény magába szívja az első adag szirupot, majd folytassuk a szirup rákanalazását, amíg az összeset beitta a torta!
A szirup elkészítése: A narancsvirágvíz kivételével öntsük az összes hozzávalót egy lábasba! Fokozatosan forraljuk fel a szirupot, közben finoman kevergessük, hogy a folyadék besűrűsödjön! Ekkor öntsük hozzá a narancsvirágvizet!
A szirupot tegyük félre, amíg elkészül a torta. A tálaláshoz szitáljunk porcukrot a süteményre, és görög joghurttal vagy tejszínhabbal és gyümölcsökkel kínáljuk!
Fotó és foodstyling: Jenny és Reza fantasztikus főzőakadémiája
Minden hétköznap 16:00-tól a Food Network tévécsatornán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.