A ribizliszemeket leszedjük a száráról, és folyó víz alatt megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük az ízesített túrót.
Ezután megszórjuk a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével feltekerjük, úgy mint a bejglit. A feltekert tésztát ezután felszeleteljük egy éles késsel, kb. 1 cm-es csigákra.
A csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb, nehogy összetapadjanak, mert sütés közben meg fognak nőni.
Előmelegített sütőbe toljuk a csigákat, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük őket (légkeveréses sütőben 160 fokon, 20 perc alatt készül el).
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni a csigákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.