A tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét egy csipet sóval, kevés cukorral habbá verjük. A tojás sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosítjuk.
A sütőporos liszttel elkevert kakaóport hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a fehérjét óvatos mozdulatokkal (hogy a fehérje ne essen össze), elvegyítjük benne.
A tortaformát (24 cm átmérőjű formát) vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, beleadagoljuk a masszát és 180 °-on előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Sütés közben tilos kinyitni a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik! Ha megsült a tortaformában hűlni hagyjuk!
Elkészítjük a krémet: a lapzselatinokat egy tálbna rumba beáztatjuk és félretesszük. A lehűtött tejszínt habbá verjük. Fontos, hogy hideg legyen, mert szobahőmérsékleten nem verődik fel. A habra rászitáljuk a porcukros kakaóport és egyenletesen elkeverjük. A rumba áztatott zselatinokat mikró hullámú sütőben 10-20 másodperc alatt felolvasztjuk (ne forrjon fel, mert veszít a kötőképességéből). Végül a krémhez csurgatjuk, majd alaposan elkeverjük.
A piskótát a tortakarikából óvatosan kiszedjük, és kettévágjuk. Az egyik lapot bőrős felével tálcára helyezzük, és ráhalmozzuk az összes krémet, amelyből félreteszünk egy keveset a díszítéshez.
Egy kenőkés segítségével egyenletesen elkenjük a masszát, majd ráhelyezzük bőrös felével lefele a másik piskótát. A tejszínt felforraljuk, és még melegen csurgassuk hozzá az olvasztott étcsokoládéhoz. Ezzel leöntjük a torta tetejét, egyenletesen elkenjük rajta kenőkéssel. Díszítésig hűtőbe tesszük!
Elkészítjük a csokoládéleveleket: fontos, hogy friss falevél legyen! Lemossuk, szárazra töröljük őket. Megolvasztjuk a csokoládékat. (Mikró hullámú sütőben vagy vízgőz felett, sűrű keverés mellett, amíg felolvad. Víz ne érje a csokit!) Ecset segítségével kenjük be jól csokival az egész levél felületét. A fehér csokit különböző színű, természetes ételfestékkel tetszés szerint színezhetjük. Zsírpapírra helyezzük, mélyhűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
A félretett krémet habzsákba töltjük és szeletenként 12 tetszőleges krémrózsát nyomunk a torta szélekre. A friss leveleket óvatosan elválasztjuk a csokitól, és a tuffokra helyezzük őket. Jó munkát kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.