A kolbászról lehúzzuk a héját, és vékony karikára vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd a húsát cikkekre vágjuk.
Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk adjuk a kolbászkarikákat és 1-2 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a rizst, majd felöntjük annyi vizzel, hogy éppen ellepje. Összekeverjük, és fedő alatt lassú tűzön kb. 20-25 percig főzzük. Akkor készül el, amikor a rizs megpuhult, de a lecsó kicsit leveses maradt. (Ha szükséges öntsük hozzá még kevés vizet.) Forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.