Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rozmaringos grissini recept
recept
Bonyolult

Rozmaringos grissini

120 perc
8 adag
Megfizethető
2017. 07. 21.

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk (ha szükséges, aduk még hozzá vizet).
  2. A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyengéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle, és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, és további 5-10 percig pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.
Megjegyzés
A grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás-rozmaringos csirkecomb
Recept
Egyszerű

Almás-rozmaringos csirkecomb

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olajbogyós grissini
Recept
Egyszerű

Olajbogyós grissini

60 perc
|
20 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rozmaringos sült tarja újburgonyával
Recept
Egyszerű

Rozmaringos sült tarja újburgonyával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Gombás-sajtos polenta
Recept
Mester

Gombás-sajtos polenta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Sertésszűz grillezett zöldségekkel
Recept
Bonyolult

Sertésszűz grillezett zöldségekkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Szezámmagos grissini
Recept
Egyszerű

Szezámmagos grissini

60 perc
|
30 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós grissini
Recept
Egyszerű

Ropogós grissini

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors paradicsomszósz
Recept
Egyszerű

Villámgyors paradicsomszósz

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Hasonló receptek

Zöldfűszeres-sajtos cipó  recept
Recept
Egyszerű

Zöldfűszeres-sajtos cipó

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel recept
Recept
Bonyolult

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel

60 perc
|
20 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.