Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rozmaringos grissini recept
recept
Bonyolult

Rozmaringos grissini

120 perc
8 adag
Megfizethető
2017. 07. 21.

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk (ha szükséges, aduk még hozzá vizet).
  2. A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyengéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle, és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, és további 5-10 percig pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.
Megjegyzés
A grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás-rozmaringos csirkecomb
Recept
Egyszerű

Almás-rozmaringos csirkecomb

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Olajbogyós grissini
Recept
Egyszerű

Olajbogyós grissini

60 perc
|
20 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rozmaringos sült tarja újburgonyával
Recept
Egyszerű

Rozmaringos sült tarja újburgonyával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Gombás-sajtos polenta
Recept
Mester

Gombás-sajtos polenta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Sertésszűz grillezett zöldségekkel
Recept
Bonyolult

Sertésszűz grillezett zöldségekkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Szezámmagos grissini
Recept
Egyszerű

Szezámmagos grissini

60 perc
|
30 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós grissini
Recept
Egyszerű

Ropogós grissini

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors paradicsomszósz
Recept
Egyszerű

Villámgyors paradicsomszósz

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Hasonló receptek

Zöldfűszeres-sajtos cipó  recept
Recept
Egyszerű

Zöldfűszeres-sajtos cipó

30 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel recept
Recept
Bonyolult

Parmezános grissini fokhagymás majonézzel

60 perc
|
20 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.