A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos vizet, amihez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Hozzáadjuk az olajat, az apróra vágott friss rozmaringot és a sót. Összedolgozzuk és gyúródeszkára téve kemény, sima tésztává dagasztjuk (ha szükséges, aduk még hozzá vizet).
A bedagasztott tésztát cipóvá formázzuk és letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, gyengéden átgyútjuk és téglalappá nyújtjuk. Vékony csíkokat vágunk belőle, és minden darabot rúddá formázzuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, és további 5-10 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük a grissiniket.
Megjegyzés
A grissinit kínálhatjuk különböző mártogatósokkal vagy becsomagolhatjuk egy-egy szelet szárított, vékonyra szelt sonkába is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.