A szalonnát vékony szeletekre, majd apró kockákra vágjuk, és egy magasabb falú serpenyőben kisütjük a zsírját.
A hagymát megtisztítva finomra vágjuk, és üvegesre pároljuk a szalonna zsírján. A babkonzervet kinyitjuk és egy szűrőn keresztül leöntjük a levét, majd lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, villával nagyjából pürésítjük. Hozzáadunk egy nagy kanál sűrített paradicsomot, a fokhagyma gerezdeket aprítva vagy reszelve, és két kis chilipaprikát, mag nélkül, aprítva. Sózzuk, borsozzuk és jó pár tekerésnyi garam masalával ízesítjük, felöntjük 1,5 dl vízzel és összefőzzük, míg annyira elpárolog a víz, hogy besűrűsödik. Ekkor hozzákeverjük a zabpelyhet és levesszük a tűzről, párszor megkevergetve langyosra hűtjük.
Amikor a massza már langyos, hozzádolgozunk egy felvert tojást és a lereszelt sajtot. Vizes kézzel kis golyókat formázunk és mindegyiket meghempergetjük egy kevés szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában.
Forró olajban szép barnára sütjük a fasírtokat, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Tálaláskor egy nagyobb tálon fészket készítünk egy csomag salátakeverékből, és a még langyos babfasírt-golyókat elrendezzük a salátafészekben. Mindegyik szúrjunk egy-egy szendvics kardot, vagy fogpiszkálót így könnyen meg lehet fogni a golyókat.
Megjegyzés
Én kétféle mártogatóst kínáltam hozzá, az egyik egy zöldfűszeres joghurt, a másik pedig csípős salsa szósz volt. Mindkettővel nagyon ízletes volt, de már el is terveztem, hogy legközelebb, cheddar sajtból készítek hozzá mártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.