Elkészítés: 1. A 2 csomag élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzákeverjük a tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt és a sajtot.
3. Szükség esetén még adunk hozzá lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
4. Félretesszük kb. 1-1,5 órára meleg helyre kelni.
5. Gyúródeszkán a megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, majd kinyujtjuk kb. 1-2 ujjnyi vastagra.
6. Egy pohár szélét bevizezzük, majd lisztbe forgatjuk, és ezzel kiszaggatjuk a pogácsákat a tésztából (így nem ragad a pohár a tésztához). A hagyományos pogácsa forma mellett lehet kifliket is csinálni. (ld. kép)
7. A kiszaggatott pogácsák tetejét késsel enyhén bevagdaljuk (rácsozzuk), majd megkenjük őket a 2 tojás sárgájával.
8. A megkent pogácsák tetejére tesszük a sonkadarabkákat. Enyhén belenyomkodjuk őket, majd megszórjuk a tetejüket sajttal.
9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.