A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk.
Másnap feltesszük főni annyi tiszta vízben, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Megsózzuk. Amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel leszedjük. Beledobjuk a babérleveleket, és addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul.
Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd beledinszteljük a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, azután a megtisztított, átnyomott fokhagymát is. Meghintjük a pirospaprikával, azonnal felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel, és elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforrásig sűrűn megkeverjük, majd kis lángon, kevergetve még 5 percig főzzük. Végül sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerinti feltéttel, például sertéspörkölttel tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.