A császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsíron szép pirosra kisütjük, majd kiszedjük a zsiradékból és félre tesszük a tálalásig.
Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon elkezdjük üvegesre párolni. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva az ízlés szerint feldarabolt répát és petrezselyemgyökért, majd az edényt félig lefedve pároljuk pár percig.
Ezután hozzáadjuk az alaposan megmosott (a sárgaborsót érdemes több vízben átmosni, akkor nem fog habosodni főzés közben), és lecsepegtetett sárgaborsót, sózzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a sárgaborsó félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott krumplit, ha szükséges ízesítsünk utána, majd készre főzzük a levest.
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, és úgy kínáljuk. Egyszerű, és igencsak laktató leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.