A sárgaborsót átmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap folyó vízzel átöblítjük.
A ghít egy fazékban felmelegítjük, és üvegesre pirítjuk benne a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kurkumát, majd a lecsepegtetett sárgaborsót is. Megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sárgaborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. egy óra alatt puhára főzzük.
Rendszeresen megkeverjük, és pótoljuk az elfőtt vizet. Végül botmixerrel pürésítjük, hogy krémes legyen.
Készíthetsz hozzá vegetáriánus fasírtot - ha valami gabonafélét is teszel bele, akkor teljes értékű fehérjéhez juttatod a szervezeted a főzelékből és a fasírtból is, de csinálhatsz hozzá bundázott zöldséget (pakora) is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.