A májat gondosan megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A zsírt felforrósítjuk, és közepes lángon puhára pároljuk rajta a meghámozott, felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított fokhagymát a májcsíkokkal együtt, és addig pirítjuk, amíg a máj rózsaszín nem lesz.
Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel, egy kevés sóval, borssal, valamint őrölt majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük, majd kevergetve sűrűre főzzük.
Lehúzzuk a tűzről a májas keveréket, egyenként beleforgatjuk a tojásokat, majd deszkára borítjuk, és durvára vágjuk. Ezután tálba tesszük a masszát, és összedolgozzuk a zsemlemorzsa felével. A masszából kis hengereket formázunk és meghempergetjük azokat a megmaradt zsemlemorzsában.
Végül aranyszínűre sütjük a kroketteket a felforrósított olajban. Forrón tálaljuk. Langyos hagymalekvár és zellerrel töltött rétes illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.