A megmosott csirkét egy nagy fazékba tesszük és annyi (kb. 3 l) vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ezután 2 tk sóval és ízlés szerint fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet és a bacont. Lassú tűzön felforraljuk, majd fedő nélkül főzzük kb. 30 percig.
Közben a keletkező habot időről időre leszedjük. A megtisztított és megmosott pórét apróra kockázzuk vagy finomra vágjuk, és 1/3 részét a fazékba szórjuk. A levest további 1 órát főzzük, majd a csirkét kivesszük, lecsepegtetjük és kissé kihűtjük.
A fazékban maradt lét átszűrjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék pórét, valamint az aszalt szilvát, és lassú tűzön forraljuk további 15 percig. Közben a csirke húsát lefejtjük a csontokról, és falatnyi darabokra vágjuk.
A levest sóval és borssal erőteljesen megfűszerezzük, majd beletesszük a csirkedarabokat és összemelegítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.