A cukkinit megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A sonkát 3 cm széles csíkokra metéljük. Az olajbogyókat kettévágjuk, a fokhagymát meghámozzuk és összezúzzuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és egy kanállal szétnyomkodjuk. Felforraljuk, beleszórjuk a fűszereket és az olajbogyót.
Sós vizet forralunk a tésztafőzéshez, a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tésztát összekeverjük a sonkával. Nagyobb adagokat feltekerünk egy villára, és fészekké alakítjuk mindet. Kiolajozott, tűzálló tálba rakosgatjuk, ráöntjük a mártást, ráreszeljük a sajtot, és 10-15 percre a sütőbe toljuk. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
A recepthez ajánljuk:
Törley Réservé
demi sec
Aranyló sárga szín, barackos, lime-os illattal. Szájban eleganciával, frissességgel, és harmóniával lehet a legjobban jellemezni. A palackos érlelés jegyei megtalálhatók ennek a félszáraz pezsgőnek az ízében is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.