A spárgát alaposan megmossuk, a fás részét letörjük, a sípok alsó részét meghámozzuk. Ezeket a leeső részeket nem dobjuk ki, mert ebből főzzük az alaplevet.
Először a főzővizet állítjuk össze: egy lábasba öntünk 6-7 deci vizet. A citromot kettévágjuk, levét belecsavarjuk, mellédobjuk a héjat is. Ráöntjük a fehérbort, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy keveset átöntünk belőle egy kisebb lábasba. A nagyba beledobjuk a letört aljakat és a lehámozott héjat, és elkezdjük főzni.
A kis lábasban lévő levet felforraljuk, ha felforrt, beledobjuk a megtisztított spárgát, mérettől függően egy-két percre, és már szedjük is ki, nem kell megvárni, hogy újra felforrjon a víz. Ezt a vizet visszaöntjük a nagy lábasba az alapléhez.
Összekeverjük a keményítőt (vagy a lisztet) a tejszínnel. Az alaplevet átszűrjük, kidobjuk a spárgahéjat, -talpat, ismét felforraljuk a levet, majd a keményítős (vagy lisztes) keverékkel besűrítjük. Ismét kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk. Végül belekeverjük a roppanósra főzött, feldarabolt spárgasípokat. Pici zsiradékkal kikent serpenyőben megpirítjuk a bacont, ez lesz a leves feltéte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.