A zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Négy tojást keményre főzzük. A darált húst ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk majorannával és szerecsendióval.
A darált húshoz hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, egy nyers tojást, majd alaposan összegyúrjuk. A főtt tojásokat egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, ezt is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk a masszát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk az olajat, majd beletesszük a húsmasszát és megformázzuk, majd rácsurgatunk egy kevés olajat.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Megjegyzés
A főtt tojást lereszelve kevertem a fűszeres húsmasszához, majd így sütöttem készre. Az elkészült fasírt így sokkal szaftosabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.