A darált húst egy mélyebb tányérba tesszük. Egy másik tálba beleöntjük a tejet, beletesszük a zsemlét és a kenyeret. Időnként jól megnyomkodjuk őket.Egy kisebb lábasban felforrósítunk egy kevés olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, lereszelt vörös- és fokhagymát.
A tojásokat a darált húshoz adjuk. Azután hozzákeverjük az alaposan kinyomkodott kenyeret és zsemlét, majd a pirított hagymát is. Jól összegyúrjuk.
Sóval, a pirospaprikával, a borssal, a majoránnával és az őrölt köménnyel ízesítjük a masszát. Tovább gyúrjuk, majd az állagától függően adunk hozzá a zsemlemorzsából.
Nagyobb diónyi gombócokat formázunk a a masszából.
Megforgajuk a lisztben a fasírtokat, majd egy serpenyőben bő, forró olajban, lángterelő fölött, közepes lángon szép barnára sütjük őket 4-5 perc alatt. Egyszer megfordítjuk, a tetejüket pedig gyakran locsolgatjuk az olajjal. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.