A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A húst felvágjuk nagyobb kockákra, majd megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és a fűszerekkel. Ezután a befűszerezett húst megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a mustárt, majd szintén alaposan összeforgatjuk, és egy fél órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják.
A krumplit és a sárgarépát szintén megpucoljuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Ezután enyhén megsózzuk, és alaposan összeforgatjuk. A tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, majd beletesszük a sárgarépa és a krumpli keverékét. Ezután rárakjuk a mustáros-hagymás, befűszerezett húskockákat,lefedjük a tepsit a fóliával, majd sütőben, közepes hőmérsékleten, 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. (Én légkeverésnél 160 fokon, majdnem 2 órán át pároltam.)
Amikor a hús megpárolódott, levesszük a fóliát, óvatosan összeforgatjuk a húst a zöldségekkel, majd visszahelyezzük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, hogy a hús szép színt kapjon, a szaft pedig kellően besűrűsödjön. Tálaláskor vegyesen kanalazzuk a zöldségeket és a húst a tányérra, majd meglocsoljuk a szafttal, és ízlés szerinti salátával kínáljuk. Kínálhatunk mellé még egy szelet friss kenyeret, mellyel a szaftot ki lehet tunkolni.
Megjegyzés
Nagyban megkönnyíthetjük a munkánkat, ha a húst együtt sütjük a körettel. Sőt, még az íze is sokkal finomabb lesz az elkészült ételnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.