- Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Megmossuk és megszárítjuk a halat és a zöldségeket. Felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát, egy tálban összekeverjük az extra szűz olívaolajjal, a bors és a só felével. Ízlés szerint egy-két teáskanál citromlevet is adhatunk hozzá.
- Egy éles késsel beirdaljuk a pisztráng mindkét oldalát, kb. 6-7 vágással. A só megmaradt felével megsózzuk a halat, majd beledörzsöljük a pácot kívülről-belülről (a beirdalt részekbe és a hasába is jusson, attól lesz igazán jó az íze). A halakat egy tepsibe fektetjük és betesszük a sütőbe. 15 perc alatt elkészül, és ha kívülről mindenhol bekentünk az olajos páccal, oda sem ragad.
- Meghámozzuk az almát, majd minél apróbb kockákra vágjuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. A zeller szárát csíkozzuk vagy felkarikázzuk. A dióbelet durvára törjük, de egészben is hagyhatunk pár szemet. Összekeverjük a majonézzel és a tejszínnel, ízlés szerint borsozzuk.
- A salátából a tányérra rakunk, és "megágyazunk" a pisztrángnak.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)