A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és elkészítjük a pácot.
Egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagymagerezdekkel. A húst a pácba helyezzük, és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
Ezután a húszeleteket kivesszük a pácból, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Ráteszünk egy brokkolirózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát. A húsokat becsomagoljuk (egyik felét kicsit ráhajtjuk) és a 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesben, ha van) 20 percig, sütjük majd kivesszük.
A reszelt sajtot összekeverjük a majonézzel, és az elősütött csirkemellszeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a karikára vágott újhagymával, és a maradék brokkolival kínáljuk. Sült krumpli is illik mellé.
Megjegyzés
Az elkészítést segítheti saját receptvideóm is: https://youtu.be/9flg5N13hOA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.