A sütőporos lángos elkészítéséhez a kétféle lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt, az étolajat és a víz felét, majd alaposan összedolgozzuk. Keverés közben hozzáadunk még annyi vizet, hogy a tészta könnyen formálható legyen.
A tésztából olajos kézzel 4-5 halmot formázunk. Egy serpenyőben forrósítjuk az olajat, majd a tésztahalmokat egyesével megformázva szép pirosra sütjük mindkét oldalukat. Amikor a lángos készre sült, kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Tálalásig melegen tartjuk. Kínálhatjuk tejföllel, sajttal.
Megjegyzés
Tálalás előtt a lángost ízlés szerint sózzuk meg, kanalazzuk rá a tejfölt, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ízlés szerint még fokhagymával is megkenhetjük....
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.