A sütőtököt feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ezután felöntjük a tejszínnel, majd beletesszük az előzőleg megsütött sütőtökpürét és az apróra felvágott bazsalikomot. Megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük.
Kézi habverővel simárakeverjük, majd kevergetve néhány percigfőzzük, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön.
A tésztát enyhén sós vízbenpuhára főzzük, majd leszűrjük, és rögtön ráöntjük az elkészült szószt. Alaposan összeforgatjuk, és ha szükséges, sóval tovább ízesítjük.
Tálaláskor a tésztát megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott bazsalikommal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.