A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük (a fűszerekből ízlés szerint adunk hozzá). Egy másik tálba beleütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk az olajat és a tejszínt, majd kézi habverővel simára keverjük.
Ezután hozzákeverjük az előzőleg megsütött, és teljesen kihűtött sütőtököt. Ezt is alaposan összekeverjük a kézi habverővel. Végül a száraz hozzávalókhoz öntjük a sütőtökös masszát,és fakanállal összedolgozzuk az egészet.
A masszát egy muffinformába kanalazzuk, úgy, hogy a massza ne töltse meg teljesen a formákat. A muffinokat előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon 20-25 perc alatt készre sütjük (légkeverésnél 150 fokon, 20 percig).
A sütőből kivéve egy kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd rácsra szedjük, és teljesen kihűtjük a muffinokat.
A tejszínt kemény habbá verjük. A barnacukrot egy serpenyőben,folyamatos kevergetés mellett megkaramellizáljuk. Tálalás előtt a muffinokra kevés tejszínhabot kanalazunk, a karamellt rácsorgatjuk, és így kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom a muffin szaftos tésztája a tejszínhabbal és a tetejére csurgatott roppanós karamellel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.