A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a csipet sóval, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, a sütőtökpépet, az apróra vagdalt csokoládét, végül a zabpelyhet. Ízlés szerint gazdagíthatjuk mazsolával, dióval, a fahéj mellett lehet egy kis gyömbért és szerecsendiót is hozzáadni.
Az így kapott masszát fél órán át pihentetjük a hűtőben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, kanállal, egymástól kb. 3 centire kis halmokat rakunk, majd vizes kézzel vagy villával lelapogatjuk őket. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük, majd óvatosan leszedjük a kekszeket a sütőpapírról. Vigyázzunk, ne süssük túl, vegyük ki, amikor még vilagos és puha. Kihűlés után sem lesz kemény, inkább kicsit piskóta állagú, de nagyon finom, kicsit mézes jellegű az íze.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Diorissimo88 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.