A sütőtököt megtisztítjuk, húsát lereszeljük. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a mazsolát és 1 mokkáskanál sót tálban összekeverjük. A tojásokat a felolvasztott, de nem forró vajhoz adjuk a narancs héjával és az 1 evőkanál narancslével együtt, összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk a reszelt sütőtökkel együtt, és fakanállal jól eldolgozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjűkapcsos tortaformát, a masszát beleöntjük, és a sütőben legalább 30 percig sütjük. A teteje szép aranyszínű legyen. Tűpróbával ellenőrizhetjük, megsült-e a tészta.
A kész süteményt 5 percig hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk. Még forrón meglocsoljuk a narancslével, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetejére a lágy vajat a krémsajttal, a porcukorral és a narancs héjával krémesre keverjük, majd betesszük a hűtőbe. Amikor kihűlt, a krémből habrózsákat nyomunk a tetejére (habzsákból), de el is kenhetjük rajta egyenletesen, vagy formázhatunk belőle hullámokat. Szeletelve tálaljuk.
Fotó: Győrfi VIktória
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.