A svéd gyömbéres keksz tésztájához a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, az előre összekevert gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehérborsot, és két kávéskanál híján a cukrot. Kis adagokban hozzáadjuk puha vajat, és jól összemorzsoljuk az egészet. Hozzákanalazzuk a mézet, és egyneművé gyúrjuk a tésztát.
A kész masszát megfelezzük, és mindkét részből kb. 2 cm-es gombócokat formázunk, amelyeket egymástól kb. 3-4 cm-re egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakolunk, majd a tenyerünkkel, vagy egy pohár aljával korongokká lapítjuk őket.
A gyömbéres kekszek tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és meghintük mindet a maradék cukorral, majd 190 fokra előmelegített sütőben, 8-12 perc alatt megsütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.