A pulykamedaliont megmossuk, nagyjából egyforma darabokká alakítjuk. Megsózzuk, és állni hagyjuk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tepsibe egy kevés olajat öntünk, és beletesszük a medalionokat, a tetejét baconszeletekkel lefedjük. Az almát szeletekre vágjuk, és a medalionok tetejére helyezünk néhányat. A hagymát megpucoljuk. A hús mellé helyezzük a negyedekre vágott hagymát, a negyedekre vágott maradék almát és a fokhagyma darabokat, majd alufóliával letakarjuk, betesszük a sütőbe, és puhulásig sütjük.
Amikor a hús megpuhult, levesszük róla az alufóliát, az almaszeleteket áthelyezzük a hús mellé, majd a húst a sütőben lévő pecsenyelével meglocsoljuk, és betoljuk a sütőbe. Miközben pirul, többször meglocsoljuk a pecsenyelével, és amikor elég ropogósnak ítéljük, kivesszük.
Közben a zellergumót és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor kész, turmixgépben, pár evőkanálnyi lével összeturmixoljuk, egy tálba öntjük, és egy evőkanál tejföllel laztunk rajta.
A sütőtököt kisebb szeletekre vágjuk, a magokat eltávolítjuk, a céklát meghámozzuk, félbe vágjuk, és a sütőtökök mellé helyezzük egy másik tepsibe. (A húst a sütő felső állásán sütjük, a tököt az alsón). Amikor a tök megpuhul - kb. 30 perc - kivesszük a sütőből. A pulykasültet, a sütőtököt, a zellerpürét és a céklát egyszerre tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.