A diétás fasírt elkészítéséhez a megtiszított és feldarabolt sárgarépát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát késes aprítóba tesszük, és apróra, de nem pépesre daráljuk.
Ezután a zöldségeket összekeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és a tojást. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kukoricakeményítővel. Alaposan összegyúrjuk.
A masszából pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük. A fasírtot sütőpapírral bélelt tepsire is tehetjük. Ez esetben locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre.
Nézd meg videón Buday Péter kenyér nélküli fasírt receptjének elkészítését
Megjegyzés
Buday Péter receptje. Lehet szárnyasból is készíteni. Nem tartalmaz áztatott zsemlét, ezért kevesebb a szénhidráttartalma. Ízben és kinézetben nagyon közel áll a megszokotthoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.