A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karalábét is. Megsózzuk, -borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsomkockákat. Ismét megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük aazokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.
Megjegyzés
A levesbe kerülő zöldségek kedvünk szerint variálhatóak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.