A szecsuáni csirkéhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A megtisztított gombát, sárgarépát, fehérrépát, újhagymát, a megmosott paprikákat és paradicsomokat metéltre (julienre) vágjuk, és összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel és a zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben (vagy wokban) kevés forró olajon a húst hirtelen átsütjük, majd a zöldségeket is hozzáadva átforgatjuk. Mérsékeljük a hőt, és fedő alatt, néha megkavarva 7-10 percig pároljuk.
Ha szükséges, kevés vízzel (vagy fehérborral) felöntjük. Párolás közben kóstolgatva fehér borssal, curryvel ízesítjük.
Végül hozzáadjuk a szójaszószt, a ketchupot és együtt átforrósítjuk. Köretként főtt rizst kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.