A meggybefőttet a levével együtt beleöntjük egy edénybe, és hozzáöntünk 2 dl vizet. Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Felforraljuk, majd kis léngon főzzük.
A keményítőt vízzel simára keverjük, majd hozzákeverünk egy keveset a levesből, hogy a hő kiegyenlítődjön, és a leves ne legyen csomós, majd egy gyors mozdulattal a leveshez öntjük, és elkeverjük.
Újraforrás után levesszük a tűzről. Hűtve tálaljuk.
Megjegyzés
Édesítő nem kell hozzá, mert elég édes a befőtt leve. A meggyleves a maga savanykás pikánsságával nagyon üdítő hidegen ebben a nyári forróságban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.