Két deciliter langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne, és hagyjuk, hogy felfusson.
Közben a lisztet a tojássárgájával, a sóval, a zsírral, a cukorral egy tálba készítjük, hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, és a maradék 3 dl tejet, és jól összedolgozzuk fakanállal, addig, míg a tészta kisimul és hólyagos nem lesz. Meleg helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, 6x6cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük szilvalekvárral. A tetejét megkenjük a felvert tojással,megszórjuk diós cukorral, és előmelegített sütőben20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.