A darabokra vágott hideg vajat összegyúrjuk a liszttel, és egy 15 cm hosszú rudat formázunk belőle, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Az élesztőt összekeverjük a langyos tejjel, 1 tk porcukrral és 1 ek liszttel, és hagyjuk felfutni. 40 dkg lisztet átszitálunk, hozzáadjuk a sót, 3 tk porcukrot, a vaníliás pudingport, a tojássárgáját, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, 1 dl langyos tejet, valamint a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, és pihentetjük szobahőmérsékleten kb. 40 percig.
A megkelt tésztát 20×20 cm-es lappá nyújtjuk, majd a közepébe tesszük a vajas tésztát, és az ujjunkkal óvatosan laposra nyomkodjuk. Az élesztős tészta szélét megkenjük vízzel, majd a vajas tésztára hajtva boríték alakot formázunk belőle. Újra kinyújtjuk 20×40 cm nagyságúra, majd behajtjuk a rövidebb oldalát a tészta harmadáig először az egyik, majd a másik oldalról. A háromrétegű tésztát 15 fokon pihentetjük 40 percig, majd megismételjük a nyújtást és a hajtogatást.
A töltelékhez összekeverjük a tejet a cukorral, valamint a vaníliás pudingporral, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk.
A tésztát ismét kinyújtjuk, 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és megkenjük a széleiket vízzel. A négyzetek közepébe 2 ek pudingot és egy kevés apróra vágott szilvát helyezünk, majd batyukat formázunk belőlük. Tepsire tesszük, pihentetjük 30 percig, majd megkenjük a tetejüket afelvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 fokon további 10 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.