A megmosott csirkemellfilét kisebb darabokra vágjuk, majd megforgatjuk a paprika és keményítő keverékében. Meglocsoljuk a szójaszósszal, jól átforgatjuk, és hagyjuk pácolódni.
A saláta nagyobb leveleit, tisztítás és szárítás után félretesszük, a közepét nagyobb darabokra tépkedjük.
Az öntethez kikeverjük a sóval, a cukorral, a borssal, és a zúzott fokhagymával ízesített borecetet, majd cseppenként beledolgozzuk az olajat is.
A bundázott csirkemellkockákat, egy kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
Egy lapos tálon elrendezzük a salátaleveleket, meglocsoljuk az öntet egy részével, elrendezzük rajta az aranysárgára sütött húsdarabokat, rászórjuk a szőlőt - egészben vagy félbevágva - a salátaleveleket, és a száraz serpenyőben előzőleg illatosra pirított dióbelet. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
Készíthetjük füstölt kacsamellel is. Ez a saláta nagyon ízletes, gyümölcsös. Fogyaszthatjuk vacsoraként, könnyű főételként is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.