A tahini elkészítéséhez a szezámmagot egy kávédarálón vagy késes aprítóban megőröljük.
Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk.
Végül a citromlével ízesítjük. A tahinit felhasználhatjuk humusz vagy csicseriborsókrém ízesítéséhez, de házi pitával fogyasztva önmagában is nagyon finom.
Megjegyzés
A tahini a humusz egyik alkotóeleme is, de önmagában is fogyasztható. Őrölt és kissé megpirított szezámmagból készült sűrű állagú massza, mely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A közel-keleti (arab-zsidó) konyha ételeihez a hántolt szezámmagból készült, míg a kínai, japán, koreai konyha a hántolatlan szezámmag alapú tahinit használja.
Kisebb üvegbe téve, ujjnyi olívaolajat öntve a tetejére, hűtőszekrényben hosszabb ideig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.