Hideg vízben, közepes lángon feltesszük főni a bárányhúst, és amikor felforr a levesünk, a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az egész hagymát. Amikor már félig puha a hús, beleöntjük a mirelit zöldséget, a feldarabolt újkrumplit, és a mirelit vargányát. Adunk a leveshez paprikát, ételízesítőt, petrezselyemzöldet, az apróra vágott zöld és ecetes tárkonyleveleket, és egy csipetnyi kurkumát. Kis lángon tovább főzzük.
Amikor minden puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, kihalásszuk belőle az egész hagymát, és a csontról leszedegetjük a főtt húst, és visszatesszük a levesbe.
A tejfölt csomómentesre keverjük, beletesszük a lisztet, majd a tejszínt. Egy evőkanál forró levest belekeverünk, majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesünkbe. Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Egyik kedvenc levesem, újkrumplival és zöld tárkonylevéllel az igazi. A vargánya helyett használható más gomba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.