A burgonyát megmossuk, kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (a gömbölyű részéről levágjuk a héjat, hogy ne boruljon fel a sütéskor). Enyhén sós vízben kb. 6 perc alatt megfőzzük.
Egy lábasban 1 ek olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával és egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajt 2/3-át, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejfölt.
A főtt krumplit papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a vizet, majd tepsibe tesszük egy olívaolajos sütőpapírra. Megkenjük a feltéttel, a tetejére reszelt sajtot és petrezselyemzöldet teszünk. Ezután 200 fokon 20 percig sütjük. Bármilyen idénysalátával kínálható.
Ha mégis unnánk a szokásos burgonyás köreteket, és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor ez a recept tökéletes választás. Önálló ételnek is kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.