A csirkemellet apróra vágjuk, aprítóba finomra daráljuk, és egy tálba öntjük. A zsemlét aprítóban morzsává daráljuk, majd hozzáöntjük a csirekhúshoz. Beletesszük a tojást, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a megtisztított, csíkokra vágott répákkal együtt olajon megdinszteljük.
Beletesszük a tárkonyt, a mirelit zöldbabot, felöntjük 1 liter húsalaplével és felforraljuk. A húsból, vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük főni. 30 perc főzés után után sózzuk, borsozzuk, ha kell, és elkeverjük benne a tejszínt. Citromlével tehetjük még pikánsabbá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.