A megtisztított csirkét félbe vágjuk, majd negyedbe és nyolcadba. Bedörzsöljük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, majd vastag falú lábasban elősütjük a melleket. Kivesszük. Megpirítjuk a combokat is, majd felöntjük 1 dl fehérborral.
Lekaparjuk a leragadt részeket. Felforraljuk a bort, majd felöntjük a megmaradt mennyiséggel. Fedő alatt, kis lángon pároljuk 20 percig. Visszatesszük a melldarabokat, hozzáadjuk a megtisztított újburgonyát, megsózzuk, majd lefedve pároljuk további 10 percig.
A megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk. Mindet a többi hozzávalóhoz keverjük a borsóval és a félbevágott fokhagymával együtt. Ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Az egészet puhára főzzük. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk kis adagokban a felkockázott, hideg vajat. Főzőlábasban, a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.