A lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a margarint, az olvasztott mézet, az egész tojást és a tojás sárgáját összedolgozuk, lágy tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kettőbe vesszük, és mindkét gombócból 2-3 milliméter vastag tésztát nyújtunk, majd ezeket egy-egy sütőlapra helyezve, 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A vaníliapudingot elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot, a 25 dkg margarint és a vanília aromát, majd habosra keverjük.
Az egyik kihűlt tésztalapokat megkenjük a krémmel, a tetejére pedig a kakaóporral, a habfixálóporral és a porcukorral felvert tejszínhabot simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot.
A mázhoz a 18 dkg margarint, a porcukorot, és a kikeverhető mogyorós pudingport gőz felett sűrűre főzzük, majd a tészta tetejére símítjuk, hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap szeletelhető!
Megjegyzés
Csak ezeket az alapanyagokat használom, kicsi unokám tejfehérje érzékenysége miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.