Elkészítés:
A piskótához az 5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral és egy pici olajjal habosra keverünk. A fehérjét pici sóval keményre verjük. A két masszát elkeverjük, majd 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor és 3 evőkanál darált dió keverékét kanalanként a masszába keverjük. 26 cm átmérőjű formába öntjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra, és 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a 2 citrom levét kifacsarjuk, majd a már előzőleg beáztatott zselatinlapokat feloldjuk benne. A túrót vagy joghurtot egy magasabb falú műanyag edénybe öntjük, ehhez adjuk a zselatinos citromlevet, a vaníliás cukrot, és porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük 1/4 csomag zselatinporral, majd a tútós masszához keverjük. Kihűtjük (akkor jó, ha már egy kicsit a hütőben megdermedt).
A piskótát körbecsatoljuka tortafomával, így önjük bele a krémet. Hűtőszekrénybe helyezzük.
A vörösboros körtéhez a vilmoskörtéket egy fémedénybe tesszük, a vörösbort és az almalevet ráöntjük, a fahéjat és a cukrot is hozzáadjuk, lassú tűzön felfőzzük. Miután a körtéket kivettük, kihűtjük, majd a tortán elosztjuk. A megmaradt vörösboros léből 2,5 dl-t kimérünk, s ezt elkeverjük 1 csomag piros tortazselével. Ezt a tortazselét a körtéken elosztjuk.
Hűtőben a tortát dermedni hagyjuk kb. 3-4 órát, de legjobb egy éjszakán át.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.