A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávéskanál sót, a két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk.
Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített (180 fok) sütőben készre sütjük.
Megjegyzés
Bűntudat nélküli nassoláshoz ajánlom mindnekinek ezt a saját receptet, ami bizonyítja, hogy egy sós desszert is lehet egészséges!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.