A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben 20 percig főzzük.
A darált húst alaposan összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a meghámozott, finomra vágott hagymával, a tojással és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel a masszából 8 db pogácsát formázunk, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A burgonyát leszűrjük, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a vajat. Lefedjük le, megrázogatjuk, majd eloszlatjuk a húspogácsák mellett, és a 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet összeforgatjuk az almaecettel, az olívaolajjal és a kimagozott, felkockázott almával.
A tejfölös sajtkrémet a megsült fasírtokra simítjuk, majd a burgonyával és a petrezselymes almával kínáljuk.
Megjegyzés
Styling: Herceg Éva, fotó: Tyukodi László, a recept a <a >Fanny konyha</a> magazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.