A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben 20 percig főzzük.
A darált húst alaposan összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a meghámozott, finomra vágott hagymával, a tojással és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel a masszából 8 db pogácsát formázunk, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A burgonyát leszűrjük, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a vajat. Lefedjük le, megrázogatjuk, majd eloszlatjuk a húspogácsák mellett, és a 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet összeforgatjuk az almaecettel, az olívaolajjal és a kimagozott, felkockázott almával.
A tejfölös sajtkrémet a megsült fasírtokra simítjuk, majd a burgonyával és a petrezselymes almával kínáljuk.
Megjegyzés
Styling: Herceg Éva, fotó: Tyukodi László, a recept a Fanny konyha magazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.